Η σημασία του καθαρισμού της καμινάδας

Ο Καθαρισμός της καμινάδας ενος τζακιού ή μιας σόμπας είναι μια από τις σημαντικότερες εργασίες για την καλή λειτουργία τους. Ο καθαρισμός της καμινάδας, όχι μόνο μας προφυλάσσει από τη δυσάρεστη ανάφλεξη των υπολειμμάτων της καύσης στο εσωτερικό της καμινάδας του τζακιού, αλλά είναι απαραίτητος για την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος της Καμινάδας Τζακιού.

 

Πότε πρέπει να γίνεται ο Καθαρισμός Καμινάδας;

Ο σωστός χρόνος καθαρισμού καμινάδας του τζακιού σας είναι στο τέλος της χειμερινής περιόδου καύσης. Ο καθαρισμός καμινάδας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μας απαλλάσσει από τα υπολείμματα της καύσης, τη μυρωδιά στις υγρές ημέρες της Άνοιξης και τα αιωρούμενα σωματίδια που πέφτουν και λερώνουν το σαλόνι μας από την καμινάδα του τζακιού.

Για τον καθαρισμό της καμινάδας σας, χρησιμοποιούμε σύγχρονα μηχανήματα που απαλλάσσουν το εσωτερικό της καμινάδας από την «καπνιά» που χτίζεται στα τοιχώματα της καμινάδας, κατά την περίοδο καύσης.

 

Καθαρισμός Καμινάδας Τζακιού

Ο καθαρισμός καμινάδας του τζακιού σας γίνεται μόνο μέσα από τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σας, με ειδική επαγγελματική ντίζα-βούρτσα, αφού πρώτα σκεπάσουμε την εστία με κάλυμμα ώστε να μη λερώνουμε. Ο τεχνικός μας έχει εκπαιδευτεί σε ειδικά σεμινάρια και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του καθαρισμού καμινάδων. Στο τέλος της διαδικασίας καθαρίζει τυχόν υπολείμματα γύρω από την εστία και παραδίδει καθαρό το τζάκι.

Συμπληρωματικά του καθαρισμού καμινάδας, υπάρχει ειδικό προϊόν για τον καθαρισμό των πυρότουβλων από μαυρίλα το οποίο μπορεί να σας παραδώσει ο τεχνικός, σε περίπτωση που το επιθυμείτε.

Τι πρέπει να προσέχουμε :

– Χρησιμοποιείτε ξερά ξύλα.
– Χαρείτε το τζάκι σας με σύνεση, μην το γεμίζετε με ξύλα εάν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.