Ποιος δεν γνωρίζει τη γοητεία της φωτιάς, τη μαγεία της φλόγας που τρεμοπαίζει, το αιώνιο παιχνίδι του φωτός και της σκιάς;

Ένα τζάκι βιοαιθανόλης που δεν απαιτεί καμινάδα, δεν έχει καπνό, και έχει μια πιο διακοσμητική λειτουργία, εντούτοις δεν παύει να είναι μια ανοιχτή εστία και Ως εκ τούτου, ορισμένα μέτρα ασφαλείας θα πρέπει να λαμβάνονται.

Γιατί βιοαιθανόλη;

Υψηλής ποιότητας βιοαιθανόλη είναι μια ιδιαίτερα καθαρή μορφή της αιθανόλης που λαμβάνεται από βιομάζα. Επειδή είναι απαλλαγμένη από επιβλαβείς ουσίες, παρέχει μια υγιή εναλλακτική λύση θέρμανσης. Η εταιρεία HöferChemie ® την οποία και αντιπροσωπεύουμε έχει υποβληθεί σε αυστηρούς ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας TÜVSüd. Ως εκ τούτου, πληροί όλα τα κριτήρια καθαρότητας, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα που απαιτούνται για μια ανέμελη χρήση και η καύση.

Και τώρα για τις συμβουλές μας ...

Ασφάλεια & Πρότυπο: Η πιο σημαντική απόφαση που μπορείτε να κάνετε κατά την αγορά ενός τζακιού βιοαιθανόλης. Προστατέψτε τον εαυτό σας από δυσάρεστες εκπλήξεις. Σύμφωνα με το πρότυπο ασφαλείας DIN 4734-1 (το οποίο αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά το 2011) τα τζάκια που πληρούν αυτό το πρότυπο προσφέρουν μια επαρκή προστασία για τον καταναλωτή διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ορθή λειτουργία.

Είδος της δεξαμενής καυσίμου. Η δεξαμενή καυσίμων του τζακιού βιοαιθανόλης σας οφείλει να είναι από μια διπλά τοιχώματα χάλυβα να έχει εσωτερική σχάρα ασφαλείας ή ένα σφουγγάρι ασφαλείας.

Απόσταση από ευαίσθητα στη θερμότητα και εύφλεκτα αντικείμενα: Ένα τζάκι βιοαιθανόλης θα πρέπει πάντα να εγκατασταθεί με μια ελάχιστη απόσταση μισού μέτρου σε θερμοευαίσθητα έπιπλα ή υφάσματα.

Χρήση αναπτήρα: για να ανάψει η βιοαιθανόλη κρατήστε μια ασφαλή απόσταση και να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα με μακρύ λαιμό ή κατάλληλη τσιμπίδα.

Μην ξαναγεμίζετε όταν το τζάκι λειτουργεί: Μην ξαναγεμίζετε με καύσιμο, όσο η φωτιά καίει ακόμα ή είναι ακόμα ζεστό. Ο αναμενόμενος χρόνος ψύξης είναι από 10-20 λεπτά ανάλογα με το δοχείο καύσης.  Στο προϊόν θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον απαιτούμενο χρόνο ψύξης.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής αερισμός: Αν και η καύση της βιοαιθανολης παράγει πολύ χαμηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (= 3 κεριά περίπου) εντούτοις καλό θα είναι στο δωμάτιο να εισέρχεται φρέσκος αέρας και να ανακυκλώνεται επαρκώς.

Απορροφήστε το χυμένο υγρό με στεγνά πανιά: Εάν το υγρό κατά το ξαναγέμισμα χυθεί έξω από το τζάκι, σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί.

Σπρέι Πυρόσβεσης: Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια κάλο θα είναι να υπάρχει ένα σπρέι χειρός για πυρόσβεση κοντά στο τζάκι σας.

Αναμμένο τζάκι πάντα με επίβλεψη: Τα παιδιά και τα κατοικίδια δεν πρέπει να αφήνονται κοντά σε ένα αναμμένο τζάκι. Βεβαιωθείτε ότι η φλόγα σβήνει εντελώς πριν φύγετε από το διαμέρισμά σας ή το σπίτι σας.

Ασφαλής αποθήκευση καυσίμου: Η βιοαιθανολη θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και σε σκιερό-δροσερό μέρος. 

Ακολουθήστε μας!

facebook googleplus twitter linkedin

Premium Joomla Support
Onscreen Web Services