Πλεονεκτήματα της Υπέρυθρης Θέρμανσης

1.Τι είναι η λεγόμενη “Θερμική Άνεση”;

Με τον όρο Θερμική Άνεση, εκφράζουμε το πόσο άνετα αισθανόμαστε σε ένα χώρο σε συνάρτηση με τη θερμοκρασία των δομικών στοιχείων του και του άερα.

Ο βαθμός αυτός καθορίζεται άμεσα από τη θερμοκρασία του αέρα, σε συνάρτηση με τη διαφορά θερμοκρασίας των τοίχων, της οροφής, των παραθύρων και του πατώματος, αλλά και του ποσοστού υγρασίας του χώρου. Κάθε μεταβολή στο συνδυασμό αυτών των στοιχείων δημιουργεί και μια άμεσα αντιληπτή μεταβολή στο δείκτη Θερμικής Άνεσης.

Ένα “θερμικά άνετο” δωμάτιο λοιπόν, έχει μια θερμοκρασία επιφανειών και αέρα που δεν διαφέρει περισσότερο από 2°C και κυμαίνεται μεταξύ 20°C και 22°C. Όσο μεγαλύτερη η θερμοκρασία των επιφανειών, τόσο μεγαλύτερος και ο βαθμός θερμικής άνεσης. Κατά συνέπεια, τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης είναι ιδανικά για τη δημιουργία “θερμικά άνετων” χώρων, αφού εξασφαλίζουν διαφορά θερμοκρασίας ίση η μικρότερη των 2°C μεταξύ των επιφανειών του χώρου.


2.Πως η Υπέρυθρη Θέρμανση επιτυγχάνει χαμηλή κατανάλωση και μέγιστη ενεργειακή απόδοση;

Με δεδομένο τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και εκπέμπουν τη θερμότητα τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης, παρουσιάζονται τα παρακάτω ενεργειακά πλεονεκτήματα:

  • Μικρά φορτία ενέργειας για τη θέρμανση του χώρου

Σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, τα αερόθερμα και τα καλοριφέρ, τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης ζεσταίνουν απευθείας τα δομικά στοιχεία του χώρου και τους ανθρώπους, χωρίς απώλειες για τη θέρμανση του ενδιάμεσου αέρα. Τα συμβατικά μέσα θέρμανσης χρειάζεται να λειτουργήσουν πολλές περισσότερες ώρες από τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης προκειμένου να επιτύχουν - μάλιστα - υποδεέστερα αποτελέσματα ως προς τη θέρμανση του χώρου.

  • Διατήρηση της θερμότητας ακόμη και μετά από αερισμό του χώρου

Τα θερμαντικά μέσα που βασίζονται στην κυκλοφορία ρευμάτων θερμού αέρα έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα. Με το που θα ανοίξετε τα παράθυρά σας, ο θερμός αέρας του χώρου θα χαθεί άμεσα και θα χρειαστεί πολλή ώρα μέχρι ο χώρος σας να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα θερμοκρασίας. Στο μεταξύ, όλη η ενέργεια που καταναλώσατε θα πάει χαμένη.

Αντίθετα, η Υπέρυθρη Θερμότητα απορροφάται από τα δομικά στοιχεία του χώρου και παραμένει σε αυτά, χωρίς να επηρεάζεται από τον αέρα του χώρου. Ακόμη κι αν ανοίξετε τα παράθυρα, μόλις τα κλείσετε ο χώρος θα επανέλθει στα ίδια επίπεδα θερμικής άνεσης.

  • Μεγιστοποίηση μόνωσης από την αφύγρανση των τοίχων

Η υγρασία είναι καλός αγωγός της θερμότητας και άρα ένας υγρός τοίχος μεταφέρει την εσωτερική θερμότητα προς το εξωτερικό περιβάλλον, προκαλώντας άμεσες απώλειες. Μεταδίδοντας τη θερμότητα απευθείας στους τοίχους και τα υπόλοιπα στερεά σώματα του χώρου, η Υπέρυθρη Θέρμανση στεγνώνει την υγρασία βαθιά μέσα στα υλικά, με αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση της θερμότητας και τη σαφώς μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τη διατήρησή της.

3.Πόσα χρήματα μπορώ να εξοικονομήσω χρησιμοποιώντας πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης;

Αξιοποιώντας πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης σε σχέση με το τρέχον κόστος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου εξοικονομείτε έως και:

  • 50% - 60% έναντι της κατανάλωσης πετρελαίου

  • 30% - 40% έναντι της κατανάλωσης φυσικού αερίου

Η ηλεκτρική ενέργεια παραμένει η πιο οικονομική μορφή ενέργειας στη χώρα μας, ακόμη και σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Δείτε τα σχετικά διαγράμματα για πιο αναλυτικές πληροφορίες.

4.Πως η Υπέρυθρη Θέρμανση εξαφανίζει την υγρασία από τους τοίχους;

Βασική αρχή: Η υγρασία μεταφέρεται από τις θερμότερες στις ψυχρότερες επιφάνειες. Από τον ζεστό αέρα στους ψυχρότερους τοίχους.

Η Υπέρυθρη Θέρμανση εξασφαλίζει την διαρκή, σταθερή θέρμανση όλων των επιφανειών του χώρου και δεν βασίζεται στη θέρμανση των ρευμάτων αέρα, τα οποία επικάθονται στους ψυχρούς τοίχους με συνέπεια τη δημιουργία υγρασίας.

Έτσι, τα δομικά στοιχεία του χώρου δεν θερμαίνονται απλώς επιφανειακά, αλλά και εσωτερικά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υγροποιείται ο αέρας στην επιφάνειά τους, αλλά και να στεγνώνει η όποια υγρασία είχε παγιδευτεί στο εσωτερικό τους. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο η εξαιρετική και άμεση αφύγρανση του χώρου, αλλά και η δραματική ενίσχυση της μόνωσής του, μιας και οι στεγνοί τοίχοι είναι οι καλύτεροι μονωτές. Το μόνο ποσοστό υγρασίας που μένει στο χώρο αφορά στον αέρα, ο οποίος δεν ξεραίνεται, αλλά αντίθετα παραμένει επαρκώς υγρός και υγιεινός.

5.Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης έχουν κινούμενα μέρη που πρέπει να προσέξω;

Όχι. Τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης είναι απλές επίπεδες επιφάνειες χωρίς κανένα κινούμενο μηχανισμό.

6.Πως μπορώ να καθαρίσω τα πάνελ μου;

Απλώς σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανί, ελαφρώς νοτισμένο με ένα ήπιο καθαριστικό διάλυμα.

7.Ποια οφέλη θα νιώσω στην υγεία μου χάρη στην Υπέρυθρη Θέρμανση;

Τα οφέλη για την υγεία από την χρήση πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης είναι πολλαπλά και προέρχονται από τόσο από τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα όσο και από τον τρόπο λειτουργίας των πάνελ. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι:

  • Καθαρότερος αέρας στο χώρο

Λόγω του ότι τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης δεν προκαλούν «βίαια» ρεύματα θερμού και ψυχρού αέρα, δεν ευνοούν αντίστοιχα και την ανάδευση της σκόνης και των μικροοργανισμών στο χώρο. Κατά συνέπεια, μειώνονται δραματικά τα περιστατικά αλλεργικών αντιδράσεων και κρίσεων άσθματος.

  • Τοίχοι χωρίς υγρασία

Λόγω του ότι τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης ζεσταίνουν απευθείας τα δομικά στοιχεία του χώρου, οι τοίχοι είναι πάντοτε πιο θερμοί από τον αέρα, ο οποίος αντίστοιχα, δεν υγροποιείται όταν έρχεται σε επαφή μαζί τους. Επιπλέον, είναι γνωστό πως ο καλύτερος μονωτής είναι ο στεγνός τοίχος. Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης εξασφαλίζουν διαρκώς στεγνά δομικά στοιχεία που θερμαίνονται σε βάθος.

  • Κορυφαία θερμική άνεση

Η κακή θέρμανση σε οποιοδήποτε χώρο δημιουργεί ενοχλήσεις στο νευρικό σύστημα και ανεβάζει την πίεση. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Υπέρυθρη Θέρμανση, εξασφαλίζει ένα άνετο κλίμα στο χώρο για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια , με υγιεινή ποσότητα υγρασίας στο αέρα (ο αέρας δεν ξεραίνεται).

  • Αντιμετώπιση κρυολογημάτων και ρευματισμών

Η Υπέρυθρη Θέρμανση ζεσταίνει τόσο επιφανειακά όσο και σε βάθος, φτάνοντας στους ιστούς του ανθρώπινου σώματος και διεγείροντας την κυκλοφορία του αίματος.

8.Πόσο απλά είναι στη χρήση τους του πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης;

Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης είναι εξαιρετικά απλά στη χρήση τους, με μόνη απαίτηση από εσάς τη σύνδεση με την παροχή ρεύματος. Η ενεργοποίηση και απενεργοποίησή τους γίνεται απλά με τη σύνδεση στο ρεύμα. Σας προτείνουμε μαζί με την αγορά κάθε πάνελ και την αγορά ενός χρονοδιακόπτη ή μιας πιο αποδοτικής λύσης του συνδυασμού χρονοδιακόπτη με θερμοστάτη για κάθε πάνελ ή τη σύνθεση ολικού συστήματος ελέγχου πολλαπλών χώρων/πάνελ με τη χρήση κεντρικού ελεγκτή ή ακόμη και δέκτη GSM για έλεγχο μέσο κινητού τηλεφώνου.

Ακολουθήστε μας!

facebook googleplus twitter linkedin

Premium Joomla Support
Onscreen Web Services